Keizerarend

Kenmerken

De Keizerarend is een grote arend met een lengte van 72-84 cm, en een spanwijdte van 1,8-2,15 meter. Hij lijkt erg op de Spaanse Keizerarend, maar heeft veel minder wit op de "schouder". Ook kun je hem verwarren met de Steenarend maar zijn staart is korter. Het is een zeer donkere bruinzwarte arend met licht goudgelig achterhoofd. Hij heeft witte schoudervlekken en kenmerkend contrasterend zwarte onderdek veren. Op boven getoonde foto is een juveniele Keizerarend te zien, een Keizerarend krijgt in zijn 5de levensjaar pas zijn adulte verenkleed.

Biotoop

Het leefgebied van de Keizerarend is bij voorkeur open landschap met kleine bossen, in tegenstelling tot veel andere soorten adelaars houdt hij in het algemeen niet van wonen in de bergen, grote bossen of boomloze steppen. Keizerarenden hebben in het algemeen de voorkeur om een nest te bouwen in een boom die niet omringd wordt door andere bomen, zodat het nest zichtbaar is vanaf een behoorlijke afstand. De basis van het nest bestaat uit boom takken dat wordt bekleed met gras en veren. Zeer zelden nestelen ze op rotsen of op de grond.

Voorkomen

De Keizerarend is een grote soort roofvogel die broeden in Zuidoost- Europa tot in Centraal-Azië. De meeste populaties zijn trekvogels en migreren in de winter naar het noordoosten van Afrika, en Zuid-en Oost-Azië.

Voedsel

Hij voedt zich voornamelijk met de Europese hazen, de Europese Hamsters en Fazanten, evenals een verscheidenheid aan andere vogels en zoogdieren.

Wetenschappelijk

Keizerarend,Eastern Imperial Eagle,Aquila heliaca
Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae (Havikachtigen)
Geslacht: Aquila
Soort: Aquila heliaca

Onderwerpen #(Ανατολικός) Βασιλαετός #Acvilă de câmp #Aguia imperial #Aguia-imperial-oriental #Águila Imperial Oriental #Aigle impérial #Aquila imperiale #Eastern Imperial Eagle #Gammörn #Imperial Eagle #kääpakotkas #Kaiseradler #Karališkasis erelis #keisarikotka #Keiserørn #Keizerarend #Kejsarörn #Kejserørn #Kraljevi orel #kraljevski orao #Orao krstaš #Orel královsky #Orzeł cesarski #Parlagi sas #Şah kartal #Shqiponja perandorake #Крстат царски орел #Могильник #Орел-могильник #Царски орел #Գերեզմանաարծիվ #עיט שמש #عقاب شاهی #ملك العقبان #ბეგობის არწივი #カタシロワシ #白肩雕