Duinpieper

Kenmerken

De Duinpieper is een zandkleurige vogel van ca. 16cm groot. Hij is boven op vrij egaal van kleur, oogt slank en heeft een donker streepje van de snavel naar het oog. Kenmerkend zijn ook de licht gerande blokkerige dekveren op de vleugels.

Biotoop

De Duinpieper leeft op droog zandige open terrein inclusief semi-woestijnen.

Voorkomen

De Duinpieper broedt in een groot deel van gematigd Europa en Azië, en Noordwest-Afrika. Het is een vogel die in de winter migreert naar tropisch Afrika en het Indiase subcontinent. In Nederland wordt hij regelmatig tijdens de trek gezien in de maanden augustus t/m oktober.

Voedsel

Zijn natuurlijke voeding bestaat uit zaden en insecten.

Wetenschappelijk

Duinpieper,Tawny Pipit,Anthus campestris
Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Motacillidae (Piepers en kwikstaarten)
Geslacht: Anthus
Soort: Anthus campestris

Onderwerpen #anthus #Anthus campestris #Bisbita Campestre #Brachpieper #Bulgarije 2011 #Calandro #Dirvoninis kalviukas #Drenja e fushës #Duinpieper #Fältpiplärka #Fâsă de câmp #Kır incirkuşu #kwikstaarten #lauku čipste #Linduska Uhorni #Markpiber #Markpiplerke #Motacilidae #Nõmmekiur #nummikirvinen #Parlagi pityer #Passeriformes #Petinha-dos-campos #Pica campestre #piepers #Pipit rousseline #Primorska Trepetljka #Rjava cipa #Sandtittlingur #Sânpiper #stepska trepteljka #Świergotek polny #Tawny Pipit #Trobat #Zangvogels #Ωχροκελάδα #Палявы свірстун #Полевой конек #Полска бъбрица #Полско ливадарче #Щеврик польовий #Դաշտային ձիուկ #פפיון צהוב #پیپت خاکی #ムジタヒバリ #平原鹨