Zwarte Reiger

Kenmerken

Het is een middelgrote (42,5 tot 66 cm hoog), zwart-gevederde reiger met gele poten en voeten.

Biotoop

Hij geeft de voorkeur ondiepe open wateren, zoals de randen van zoetwater meren en vijvers. Hij kan ook worden gevonden in moerassen, rivieren randen, rijstvelden, en seizoensgebonden overstroomde graslanden.

Voorkomen

Hij leeft ten zuiden van de Sahara, met inbegrip van Madagaskar.

Voedsel

De Zwarte reiger is kenmerkend door zijn manier van jacht. Hij vouwt zijn vleugels boven het water als een parasol waarbinnen hij jaagt op prooi. De schaduw die hij creeert met zijn vleugels trekt vissen aan.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Ciconiiformes
Familie: Ardeidae
Geslacht: Egretta
Soort: Egretta ardesiaca

Onderwerpen #Aigrette ardoisée #Airone ardesia #Ardeidae #Black Heron #Ciconiiformes #Črna čaplja #Czapla czarna #Egretta #Gambia 2010 #Garça-preta #Garceta Azabache #Glockenreiher #Haranggém #Juodasis garnys #Kara balıkçıl #Martinet negre #Melnais gārnis #nõgihaigur #Reiger #Reigers #Skyggehegre #Skyggehejre #Svarthäger #Svarthegri #Swartreier #varjostajahaikara #volavka černá #Zwarte Reiger #Чёрная цапля #אנפה שחורה #ጃንጥሌ ሳቢሳ #クロコサギ #黑鹭