Zwartbandbaardvogel

Kenmerken

De Zwartbandbaardvogel een opvallend grote Barbet welke 26 cm groot wordt. Hij is vrij dik, met een korte nek, grote kop en een nogal kleine staart. De adulte vorm heeft een zwarte kruin, rug, staart en borst band. De keel en buik zijn rood en hij heeft een gele washuid rondom het oog. De stuit is wit. De massief gele snavel is erg dik. De snavelbasis is voorzien van de haren waarop zijn naam is gebaseerd. Seksen zijn gelijk.

Biotoop

Het is een boom bewonende soort van tuinen en bebost land.

Voorkomen

De Zwartbandbaardvogel is een erg fraai gekleurde vogel en een veel voorkomende broedvogel in tropisch West-Afrika.

Voedsel

Deze prachtige vogel eet fruit, hoewel de jongen gevoed worden met insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Spechtvogels
Familie: Lybiidae
Geslacht: Lybius
Soort: Lybius dubius

Onderwerpen #Baardvogel #Barbaças-de-peito-vermelho #Barbetto barbuto #Barbican à poitrine rouge #Barbudo Pechirrojo #Barbut de pit vermell #Bearded Barbet #Furchenschnabel-Bartvogel #Gambia 2010 #loimuseppä #Lybiidae #Lybius #prill-udelind #Rödbröstad barbett #Saheltandskægfugl #Senegalinis libis #spechtvogels #Svartbelteskjeggfugl #Szakállas bajszika #vousák senegalský #Wąsal żółtooki #Zwartbandbaardvogel #Сенегальская либия #ヒゲゴシキドリ #须拟鴷