Witkopnon

Kenmerken

De Witkopnon wordt net zoals andere soorten Munias vaak gezien in groepen op graslanden en rijstvelden wanneer de oogst moet plaats vinden. Het is een relatief klein vogeltje en wordt ongeveer 11cm groot. Zijn kop en keel zijn volledig wit, overige delen zijn kastanjebruin. Hij leeft in rietvelden, rijstvelden en graslanden en is een vrij algemene vogel. Deze vogel wordt vaak in volières gehouden. In het wild kun je hem vinden in Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand en Vietnam.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Estrildidae (Prachtvinken)
Geslacht: Lonchura
Soort: Lonchura maja

Onderwerpen #Bali 2009 #Baltagalvė munija #Capuchinho-de-cabeça-branca #Capuchino Cabeciblanco #Capucin à tête blanche #Estrildidae #Fehérfejű apácapinty #Hvidhovedet Nonne #Hvithodenonne #Lonchura #Maniquí capblanc #Mniszka białogłowa #Munia testabianca #panenka bělohlavá #Passeriformes #Prachtvink #Prachtvinken #valgepea-amadiin #valkohuppumanikki #Vithuvad nunna #Weißkopfnonne #White-headed Munia #Witkopnon #Zangvogels #Белоголовая муния #นกกระติ๊ดหัวขาว #ヘキチョウ #白头文鸟