klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

Wijnduif is een klein, gedrongen duif, en wordt 25 cm in lengte. Zijn rug, vleugels en staart zijn lichtbruin. Het hoofd en de buik zijn bleke roze-grijs, en heeft aan beide zijde een zwarte nekvlek met een witte rand. De poten zijn rood. Geslachten zijn vergelijkbaar.

Biotoop:

Deze soort is zeer algemeen en leeft in struikgewas en savanne.

Voorkomen:

De Wijntortel is een duif welke een wijdverspreide broedvogel is en leeft in Afrika ten zuiden van de Sahara woestijn.

Voedsel:

Wijnduiven eten gras zaden, granen en andere vegetatie. Ze foerageren meestal op de grond.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Columbiformes
Familie: Columbidae
Geslacht: Streptopelia
Soort: Streptopelia vinacea

Onderwerpen #Borszínű gerle #Columbidae #Columbiformes #Duiven #Gambia 2010 #hrdlička savanová #Rola-vinácea #Röteltaube #sahelinturturikyyhky #Sahelskoggerdue #Streptopelia #sudaani turteltuvi #Synogarlica różowa #Tortels #Tórtola Morada #Tortora vinata #Tórtora vinosa #Tourterelle vineuse #Vinaceous Dove #Vindue #Vintduva #Vynuoginis purplelis #Wijntortel #Винная горлица #ウスアフリカジュズカケバト #酒红斑鸠