Wijntortel

Kenmerken

Wijnduif is een klein, gedrongen duif, en wordt 25 cm in lengte. Zijn rug, vleugels en staart zijn lichtbruin. Het hoofd en de buik zijn bleke roze-grijs, en heeft aan beide zijde een zwarte nekvlek met een witte rand. De poten zijn rood. Geslachten zijn vergelijkbaar.

Biotoop

Deze soort is zeer algemeen en leeft in struikgewas en savanne.

Voorkomen

De Wijntortel is een duif welke een wijdverspreide broedvogel is en leeft in Afrika ten zuiden van de Sahara woestijn.

Voedsel

Wijnduiven eten gras zaden, granen en andere vegetatie. Ze foerageren meestal op de grond.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Columbiformes
Familie: Columbidae
Geslacht: Streptopelia
Soort: Streptopelia vinacea

Onderwerpen #Borszínű gerle #Columbidae #Columbiformes #Duiven #Gambia 2010 #hrdlička savanová #Rola-vinácea #Röteltaube #sahelinturturikyyhky #Sahelskoggerdue #Streptopelia #sudaani turteltuvi #Synogarlica różowa #Tortels #Tórtola Morada #Tortora vinata #Tórtora vinosa #Tourterelle vineuse #Vinaceous Dove #Vindue #Vintduva #Vynuoginis purplelis #Wijntortel #Винная горлица #ウスアフリカジュズカケバト #酒红斑鸠