Westelijke Rifreiger

Kenmerken

De Westelijke rifreiger ook bekend als de Westelijke Rif zilverreiger, is een middelgrote reiger. Deze vogel heeft twee verenkleed kleurvormen. Er is een geheel witte variatie en een donkergrijze variatie (zie fotos). De witte variatie is vergelijkbaar met de Kleine Zilverreiger, maar heeft een dikkere snavel, doffer benen, en een minder elegante verschijning. De grijze variatie is niet te verwarren met een andere zilverreigersoort door zijn donkere kleed.

Biotoop

Deze zilverreiger leeft aan waterrijke kustgebieden.

Voorkomen

Hij komt vooral voor aan de kusten in tropisch West-Afrika, de Rode Zee en de Perzische Golf.

Voedsel

Deze vogels besluipen hun prooi in ondiep water, vaak gepaard met hardlopen of shuffelen van hun voeten, ze kunnen ook staan en wachten tot prooi in hun hinderlaag loopt. Ze eten vis, schaaldieren en weekdieren.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Pelecaniformes
Familie: Ardeidae
Geslacht: Egretta
Soort: Egretta gularis

Ondersoorten

E.g. gularis: kusten van West-Afrika
E.g. schistacea: kusten van NO-Afrika tot W-India en Sri Lanka

Onderwerpen #afrička crna čaplja #Aigrette à gorge blanche #Ardeidae #Czapla rafowa #Egretta #Gambia 2010 #Garça-dos-recifes #Garceta Costera Occidental #Garzetta schistacea #Garzota dos arrecifes #Heron Revhejre #Kıyı balıkçılı #Kóralhegri #krastu gārnis #Küstenreiher #Martinet dels esculls #Obalna čaplja #Pelecaniformes #rand-siidhaigur #Reiger #Reigers #Revhäger #Rifinis garnys #Rifu gārnis #riuttahaikara #Strandhegre #volavka belolící #Westelijke Rifreiger #Westelike kusreier #Western Reef Heron #Zátonykócsag #Θαλασσοτσικνιάς #Береговая цапля #Рифова чапла #לבנית ים-סוף #اگرت ساحلی #بلشون الصخر بلشون البحر #アフリカクロサギ #黄喉岩鹭