Violette Toerako

Kenmerken

De Violet Toerako is een grote Turaco soort. Dit zijn onmiskenbare vogels, hoewel ze vaak onopvallend in de boomtoppen foerageren. Ze zijn 45 cm lang, met inbegrip van de lange staart. Hun verenkleed is glanzend violet. Ze hebben een dikke rode snavel, geel voorhoofd en kastanje kleurige kruin.

Biotoop

Het is een vogel welke zich bezig houdt in de bossen.

Voorkomen

Ze leven in tropisch West-Afrika.

Voedsel

Het voedt zich met vruchten, vooral vijgen, en sommige zaden.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Cuculiformes
Familie: Musophagidae
Genus: Musophaga
Soort: Musophaga violacea

Onderwerpen #Buschflughuhn #Cortiçol-dourado #Cuculiformes #Firebåndet Sandhøne #Four-banded Sandgrouse #Fyrbandad flyghöna #Gambia 2010 #Ganga Cuadricinta #Ganga de quatre bandes #Ganga quadribande #Grandule quattrobande #Keturdryžė smiltvištė #Musophaga #Musophagidae #Négyöves pusztaityúk #sahelinhietakyyhky #Sahelsandhøne #savannivuril #stepokur ozdobný #Stepówka czterowstęgowa #Toerakos #Vierbandzandhoen #Четырёхполосый рябок #ヨツオビサケイ #四斑沙鸡