Vierbandzandhoen

Kenmerken

De Vierbandzandhoender is een middelgrote vogel en wordt 25 tot 28 cm groot. Zij kop, nek en bovendelen zijn geelachtig groen, op de rug sterk gemarkeerd met bruine strepen. Het mannetje heeft zwarte en witte banden op zijn voorhoofd en zwart-witte banden op de scheiding van de borst en buik.

Biotoop

De Vierbandzandhoender leeft op open gebieden met enkele bomen, waaronder savanne, kreupelhout en vergelijkbare habitats.

Voorkomen

Ze komen voor in Afrika van Mauritanië en Kameroen oostelijk naar Sudan en Uganda.Sommige vogels verplaatsen ze zich naar het noorden in het regenseizoen.

Voedsel

Ze eten zaden en insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Columbiformes
Familie: Pteroclididae
Geslacht: Pterocles
Soort: Pterocles quadricinctus

Onderwerpen #Buschflughuhn #Columbiformes #Cortiçol-dourado #Firebåndet Sandhøne #Four-banded Sandgrouse #Fyrbandad flyghöna #Gambia 2010 #Ganga Cuadricinta #Ganga de quatre bandes #Ganga quadribande #Grandule quattrobande #Keturdryžė smiltvištė #Négyöves pusztaityúk #Pterocles #Pteroclidiae #sahelinhietakyyhky #Sahelsandhøne #savannivuril #stepokur ozdobný #Stepówka czterowstęgowa #Vierbandzandhoen #Zandhoenders #Четырёхполосый рябок #ヨツオビサケイ #四斑沙鸡