Vaalborstspecht

Kenmerken

De Vaalborstspecht is een kleine specht welke niet schuw is. Hij besteed zijn tijd vaak hoger in de bomen maar komt af en toe naar een lager niveau om te foerageren. Zijn rug is volledig zwart/wit gestreept, zijn onderdelen zijn licht van kleur en het mannetje heeft een rode pet. Deze specht houdt van open bossen zoals parken en plantages. Hij komt voor in Bangladesh, Bhutan, Cambodja, India, Indonesië , Laos, Myanmar, Nepal, Pakistan, Thailand en Vietnam.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Piciformes (Spechtvogels)
Familie: Picidae
Geslacht: Dendrocopos
Soort: Dendrocopos macei

Ondersoorten

D.m. westermani: van noordelijk Pakistan en noordwestelijk India tot westelijk Nepal.
D.m. macei: van centraal Nepal en oostelijk India tot noordelijk Myanmar.

Onderwerpen #aasiankirjotikka #Bali 2009 #Dendrocopos #Dzięcioł płowy #Fulvous-breasted Woodpecker #Gelsvakrūtis margasis genys #Isabellafärgad spett #Isabellbrustspecht #leekkõht-kirjurähn #Okkerflagspætte #Orientspett #Pic de Macé #Picchio pettofulvo #picidae #Piciformes #Pico de Macé #Picot garser de Macé #specht #spechten #spechtvogels #strakapoud pruhobřichý #Vaalborstspecht #Желтогрудый дятел #コモンアカゲラ #茶胸斑啄木鸟