Turkooisijsvogel

Kenmerken

Deze blauwe verschijning is makkelijk te determineren. Zijn blauw/witte verenpakket is uniek voor een ijsvogel. Hij wordt ca. 14cm groot, en is voorzien van een zwarte snavel. Hij zit vaak op een post boven het water om te duiken naar een prooi welke bestaat uit visjes, insecten en larven. Hij komt voor in heel Indonesië, en leeft nabij watergebieden zoals meren, vijvers en mangroves. Een goede plek om deze vogels waar te nemen zijn de viskwekerijen of de rioolzuiveringsvijvers.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Coraciiformes (Scharrelaarvogels)
Familie: Alcedinidae (IJsvogels)
Geslacht: Alcedo
Soort: Alcedo coerulescens

Onderwerpen #Akvamarinisfugl #Alcedinidae #Alcedo #Bali 2009 #Blauet aiguamarina #Cerulean Kingfisher #Coraciiformes #ijsvogel #Ijsvogels #Indonesisk Isfugl #Indonesisk kungsfiskare #jaavansinikalastaja #lasuur-jäälind #ledňáček drobný #Martín Pescador Azulado #Martin pescatore ceruleo #Martin-pêcheur aigue-marine #Melsvasis tulžys #Scharrelaarvogels #Small Blue Kingfisher #Türkisfischer #Turkooisijsvogel #Zimorodek błękitny #Малый голубой зимородок #ヒメアオカワセミ #小蓝翠鸟