Rifgriel

Kenmerken

De Rifgriel is een grote vogel welke leeft in Australië, de eilanden van Zuidoost-Azië en India. Op 55 cm grootte en 1 kg in gewicht, is het één van 's werelds grootste kustvogels. Het foerageren op het strand gaat langzaam en weloverwogen, met af en toe korte sprint. Hij is op zijn hoede en kan vooruit vliegen om op voorsprong te blijven van de waarnemer.

De Rifgriel is een bewoner van ongestoorde open stranden, blootgesteld riffen, mangroven, en getijde gebieden van zand of wad, waaronder kustgebieden van Oost- Australië als ver zuiden tot in tot ver oostelijk in Victoria, de noordelijke Australische kust en de nabijgelegen eilanden, Nieuw-Guinea, Nieuw-Caledonië, Indonesië, Maleisië en de Filippijnen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen)
Familie: Burhinidae (Grielen)
Geslacht: Esacus
Soort: Esacus magnirostris

Onderwerpen #Alcaraván Picogrueso Australiano #austraalia jämejalg #Bali 2009 #Beach Stone-curlew #Burhinidae #Charadriiformes #dytík velkozobý #Esacus #Griel #Grielen #Krantinis rifinis storkulnis #Kulon plażowy #Kusttjockfot #Kysttriel #Occhione ripario #Parti rákásztyúk #Rifftriel #Rifgriel #riuttapaksujalka #Steltloperachtigen #Strandgriel #Téu-téu-da-praia #Torlit becgros dels esculls #Œdicnème des récifs #Длиннохвостая авдотка #นกกระแตผีชายหาด #ハシブトオオイシチドリ #石鸻