klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Senegalese Griel is een middelgrote tot grote waadvogel met een sterke zwart en gele snavel, grote gele ogen en gevarieerd bruin tot wit verenkleed. De wetenschappelijke naam verwijst naar de prominente gewrichten in de lange gele en groenachtige poten. Ze zijn vergelijkbaar, maar iets kleiner dan de Europese Griel die overwinter in Afrika. De lange donkere snavel, een zwarte balk op de gevouwen vleugel, en de donkere wang streep zijn onderscheidend ten opzichte van de Europese Griel.

Biotoop:

Hij is veelal te vinden nabij water zoals rivieren en meren.

Voorkomen:

Het is een broedvogel in Afrika tussen de Sahara en de evenaar, maar ook in de Nijl vallei.

Voedsel:

De Senegalese Griel jaagt op insecten, schaaldieren en andere ongewervelden.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Burhinidae
Geslacht: Burhinus
Soort: Burhinus senegalensis

Onderwerpen #Alcaraván Senegalés #Alcaravão do Senegal #Burhinidae #Burhinus #Charadriiformes #dytík africký #Flodtriel #Flóðtríll #Gambia 2010 #Grielen #jõgi-jämejalg #Kulon rzeczny #Nil kocagözü #Occhione del Senegal #OEdicnème du Sénégal #sahelinpaksujalka #Senegal Thick-knee #Senegālas lielacis #Senegalese Griel #Senegalinis storkulnis #Senegalska prlivka #Senegaltjockfot #Senegaltriel #Száhelugartyúk #Torlit del Senegal #Сенегальская авдотка #كروان جبلي سنغالي #መንቁረ-ረዥም የውሃ ዳር ወፍ #コイシチドリ #小石鸻