Schildraaf

Kenmerken

De Schildraaf heeft ongeveer de omvang van de Europese Zwarte Kraai en/of een beetje groter (46-50 cm in lengte), maar heeft een proportioneel grotere snavel, iets langere staart en vleugels, en langere poten. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de glanzend zwarte kop en nek onderbroken door een groot gebied van witte bevedering van de schouders tot aan de onderste borst. De staart, snavel en vleugels zijn ook zwart. De ogen zijn donkerbruin.

Biotoop

Hij leeft vooral open land met dorpen en steden in de buurt. Hij komt niet voor in de equatoriale regenwoud regio. Hij wordt zelden erg ver van gezien menselijke bewoning, al is hij niet zo gebonden aan de stedelijke manier van leven als de Huiskraai.

Voorkomen

Deze soort, Afrika 's meest wijdverspreide lid van het geslacht Corvus, komt uit Sub-Sahara Afrika, met name Senegal, Soedan, Somalië en Eritrea tot aan de Kaap de Goede Hoop en op het grote eiland Madagascar, de Comoren eilanden, Aldabra, Zanzibar, Pemba en Fernando Po.

Voedsel

Het grootste deel van zijn voedsel wordt verkregen uit de grond, zoals insecten en andere kleine ongewervelde dieren, kleine reptielen, kleine zoogdieren, jonge vogels en eieren, graan, pinda's, aas en alle stukjes menselijk voedsel en fruit.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Corvidae
Geslacht: Corvus
Soort: Corvus albus

Onderwerpen #afrikanvaris #Baltapilvė varna #Beloprsa vrana #Broget Krage #Corb de pit blanc #Corbeau pie #Corvidae #Corvo bianconero #Corvus #Cuervo Pío #Daglā vārna #Gambia 2010 #Gömlekli karga #Gralha-de-barriga-branca #Hvitbrystkråke #Kruk srokaty #Mjallkráka #Pajzsos varjú #Passeriformes #Pied Crow #pugalronk #Raven #Schildraaf #Schildrabe #Svartvit kråka #vrána černobílá #Witborskraai #Zangvogels #Пегий ворон #ቡሬ ቁራ #ムナジロガラス #非洲白颈鸦