Rossige woudaapje

Kenmerken

Dit was een leuke soort om tegen te komen in Bali. De rietvelden naast het waterpaleis zat volop met deze woudaapjes. Lastig, want ze zijn erg schuw! Het Rossig woudaapje Hij komt voor in tropisch Azië van Pakistan tot Sri Lanka oost tot in China en Indonesië. Het is voornamelijk een standvogel, maar sommige noordelijke vogels migreren korte afstanden naar het zuiden. Dit Woudaapje is een kleine soort met 38 cm hoogte, hij heeft een korte nek en vrij lange snavel. Het mannetje is gelijkmatig kaneelkleurig gekleurd. Het Rossig Woudaapje kent de karakteristieke houding van roerdompen, zeker wanneer ze jagen of verstoord worden. De hals is loodrecht uitgerekt, snavel naar de hemel, terwijl de vogel bevriest in bewegen.

Hun broedgebied bestaat uit rietvelden, waar ze in nestelen. 4 tot 6 eieren worden gelegd. Ze zijn moeilijk te vinden, gezien hun mysterieuze levensstijl en rietveld habitat, maar komen uit hun bescherming in de schemering. Dit is het moment wanneer ze kunnen worden gezien, kruipend bijna zoals een kat op zoek naar kikkers. Hun voedsel bestaat uit insecten, vissen en amfibieën .

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Pelecaniformes (Roeipotigen)
Familie: Ardeidae (Reigers)
Geslacht: Ixobrychus
Soort: Ixobrychus cinnamomeus

Onderwerpen #Ardeidae #Avetorillo Canelo #Bączek cynamonowy #Bali 2009 #Blongios cannelle #bukáček skořicový #Cinamoninis baublys #Cinnamon Bittern #Ixobrychus #kanelipikkuhaikara #Kanelrördrom #Kanelrørdrum #Martinet menut canyella #Pelecaniformes #puna-väikehüüp #Reigers #Roeipotigen #Rossige Woudaap #Rudais dumpis #Rød Dværghejre #Socoí-canela #Tarabusino cannella #Woudaap #Woudaapje #Zimtdommel #Οхристый волчок #นกยางไฟธรรมดา #リュウキュウヨシゴイ #栗苇千干鸟