Roodoogtortel

Kenmerken

De Roodoogduif is een vrij grote, gedrongen duif, en wordt 34cm in lengte. Zijn rug, vleugels en staart zijn lichtbruin. De kop en buik zijn donker rozé kleurig. Er is aan beide zijde een zwarte nekvlek met een kleine witte rand. De poten en washuid rondom de ogen zijn rood.

Biotoop

Zijn biotoop bestaat uit struikgewas en savanne.

Voorkomen

De Roodoogduif is een wijdverspreide broedvogel van Afrika ten zuiden van de Sahara. Het is een algemene soort echter niet overvloedig.

Voedsel

Ze eten gras en zaden, granen en andere vegetatie. Ze foerageren vaak op de grond.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Columbiformes
Familie: Columbidae
Geslacht: Streptopelia
Soort: Streptopelia semitorquata

Onderwerpen #Columbidae #Columbiformes #Duiven #Gambia 2010 #Groot rooioogtortelduif #Grootringduif #Halbmondtaube #hrdlička červenooká #Kızıl gözlükumru #Pirosszemű gerle #prill-turteltuvi #Raudonakis purplelis #Red-eyed Dove #Rödögd duva #Rola-de-olhos-vermelhos #Roodoogtortel #Rødøjet Skoggerdue #Rødøyedue #Sarkanacu ūbele #savanniturturikyyhky #Streptopelia #Synogarlica czerwonooka #Tórtola de Ojos Rojos #Tórtora de Rüppell #Tortora occhirossi #Tourterelle à collier #Красноглазая горлица #مام أحمر العين يمام شبه المطوق #ኩኩ መለኮቴ #アカメジュズカケバト #红眼斑鸠