Roodbuikhoningzuiger

Kenmerken

Roodbuikhoningzuigers zijn 15cm lang, en hebben een lang dunne naar beneden gebogen snavel. De volwassen man is vooral glanzend paars, met een donker groene rug en vleugels, en een karmijnrode borst vlek. Het vrouwtje is groenig-bruin boven en geel onder.

Biotoop

Deze soort is een algemene broedvogel in natte savanne en bos met Olie palmen. Een of twee eieren gelegd in een ovaal geschorst nest in een boom. Het is een seizoensgebonden migrant binnen haar bereik.

Voorkomen

Ze komen voor in West-en Midden-tropische Afrika.

Voedsel

De Roodbuikhoningzuiger leeft van nectar uit bloemen hoewel ze ook op insecten foerageren, vooral als jonge hebben.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Nectariniidae
Geslacht: Cinnyris
Soort: Cinnyris coccinigaster

Onderwerpen #Beija-flor-esplêndido #Cinnyris #Gambia 2010 #Honingzuigers #Nectariniidae #nektarnik wspaniały #Nettarinia splendida #Passeriformes #Piroshasú nektármadár #Praktsolfugl #Regnbågssolfågel #Roodbuikhoningzuiger #Rotbauch-Nektarvogel #Savaninė spalvingoji nektarina #savannimedestäjä #Souimanga éclatant #Splendid Sunbird #strdimil skvrnitoprsý #Suimanga esplèndid #Suimanga Espléndido #Violethovedet Pragtsolfugl #Zangvogels #Саванновая нектарница #ニシキタイヨウチョウ #华丽花蜜鸟