klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

Roodbuikhoningzuigers zijn 15cm lang, en hebben een lang dunne naar beneden gebogen snavel. De volwassen man is vooral glanzend paars, met een donker groene rug en vleugels, en een karmijnrode borst vlek. Het vrouwtje is groenig-bruin boven en geel onder.

Biotoop:

Deze soort is een algemene broedvogel in natte savanne en bos met Olie palmen. Een of twee eieren gelegd in een ovaal geschorst nest in een boom. Het is een seizoensgebonden migrant binnen haar bereik.

Voorkomen:

Ze komen voor in West-en Midden-tropische Afrika.

Voedsel:

De Roodbuikhoningzuiger leeft van nectar uit bloemen hoewel ze ook op insecten foerageren, vooral als jonge hebben.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Nectariniidae
Geslacht: Cinnyris
Soort: Cinnyris coccinigaster

Onderwerpen #Beija-flor-esplêndido #Cinnyris #Gambia 2010 #Honingzuigers #Nectariniidae #nektarnik wspaniały #Nettarinia splendida #Passeriformes #Piroshasú nektármadár #Praktsolfugl #Regnbågssolfågel #Roodbuikhoningzuiger #Rotbauch-Nektarvogel #Savaninė spalvingoji nektarina #savannimedestäjä #Souimanga éclatant #Splendid Sunbird #strdimil skvrnitoprsý #Suimanga esplèndid #Suimanga Espléndido #Violethovedet Pragtsolfugl #Zangvogels #Саванновая нектарница #ニシキタイヨウチョウ #华丽花蜜鸟