Roetkopbuulbuul

Kenmerken

De Roetkopbuulbuul is een fraaie zangvogel welke wij veelal op Bali hebben mogen zien, en vooral horen door hun heldere luide zang. Zijn kop is volledig zwart, de bovendelen zijn matig donker bruingrijs, de onderdelen lichtgrijs en ze hebben een lichtgele vlek onderaan de flank. Ze leven in Cambodja, China, Hong Kong, Indonesië, Laos, Birma, Thailand en Vietnam. Zijn natuurlijke habitats zijn subtropisch of tropisch vochtige laagland bossen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Pycnonotidae (Buulbuuls)
Geslacht: Pucnonotus
Soort: Pycnonotus aurigaster

Ondersoorten

P.a. chrysorrhoides: Zuidoost-China
P.a. resurrectus: Zuid-China en Noordoost-Vietnam
P.a. dolichurus: Midden-Vietnam
P.a. latouchei: Oost-Myanmar tot Zuid-Chuna en het noorden van Indochina
P.a. klossi: Zuidoost-Myanmar en Noord-Thailand
P.a. schauenseei: Zuid-Myanmar en Zuidwest-Thailand
P.a. thais: Midden- en Zuid-Thailand en Midden-Laos
P.a. germani: Zuidoost-Thailand en het zuiden van Indochina
P.a. aurigaster: Java en Bali

Onderwerpen #Bali 2009 #Bilbil złotoplamy #Bulbul cul-d'or #Bulbul de Orejas Blancas #Bulbul de ventre daurat #bulbul indočínský #Bulbul testacenere #Buulbuuls #Kotilangbülbül #Kotinga bülbül #nokipääbulbuli #Passeriformes #Pilkakepuris bulbiulis #Pucnonotus #Pycnonotidae #Roetkopbuulbuul #Sodhovedet Bulbul #Sooty-headed Bulbul #Sothettebylbyl #Sothuvad bulbyl #Zangvogels #Золотобрюхий настоящий бюльбюль #นกปรอดหัวสีเขม่า #コシジロヒヨドリ #白喉红臀鹎