Reuzenstern

Kenmerken

De Reuzenstern is 's werelds grootste stern met een lengte van 48-56 cm en een spanwijdte van 127-140 cm. Volwassen vogels hebben zwarte poten en een lange dikke rood-oranje snavel met een klein zwart uiteinde. Ze hebben een witte kop met een zwarte pet en witte hals, buik en staart. De bovenzijde van de vleugels en rug zijn lichtgrijs, de onderzijde van de vleugels zijn licht met donkere slagpennen. Tijdens de vlucht zie je dat de staart minder is gevorkte dan andere sterns en de vleugelspitsen zijn zwart op de onderzijde. In de winter is de zwarte pet nog steeds aanwezig is (in tegenstelling tot veel andere sternen), maar met enkele witte strepen op het voorhoofd.

Biotoop

Reuzensternen leven rondom grote meren en aan de kustgebieden.

Voorkomen

Hun broedgebied beslaat de grote meren en de oceaankusten in Noord-Amerika (met inbegrip van de Grote Meren ), en lokaal in Europa (vooral rond de Oostzee en de Zwarte Zee), Azië, Afrika en Oceanië ( Australië en Nieuw-Zeeland ).

Voedsel

Ze voeden zich voornamelijk met vis, die ze vanuit bidstand het water in duiken. Ze eten ook af en toe grote insecten, de jonge en eieren van andere vogels en knaagdieren.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Sternidae
Genus: Hydroprogne
Soort: Hydroprogne caspia

Onderwerpen #Caspian Tern #Charadriiformes #Dallëndyshe deti e madhe #Gaivina-de-bico-vermelho #Griekenland 2015 #Grutte Klikstirns #Hydroprogne #Kaspijska čigra #Lócsér #Pagaza Piquirroja #Pescăriță mare #Plėšrioji žuvėdra #Ránþerna #Raubseeschwalbe #Räusktiir e. räusk #räyskä #Reuseseeswael #Reusesterretjie #Reuzenstern #Rovterne #Rybák velkozoby #Rybitwa wielkodzioba #Skräntärna #Sterna maggiore #Sterne caspienne #sternen #sternidae #Velika čigra #Xatrac gros #Xəzər sternası #Καρατζάς #Каспийска рибарка #Крычка-чэграва #Крячок каспійський #Морска рибарка #Чеграва #כספית - שחפית ברג #خطاف بحر قزويني #კასპიური თევზიყლაპია #オニアジサシ #红嘴巨鸥