Parelhalstortel

Kenmerken

De Parelhalstortel is een vrij algemene vogel in Azië. Opvallend zijn de zwarte nekvlekken met witte vlekjes. Overige delen zijn rozig bruin. Je vind ze veel in tuinen en parken en open gebieden nabij akkerbouw. Hij foerageert op de grond. Hij wordt wereldwijd veel in volières gehouden.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Columbiformes (Duifachtigen)
Familie: Columbidae (Duiven en tortels)
Geslacht: Spilopelia
Soort: Spilopelia chinensis

Ondersoorten

S.c. suratensis: van Pakistan tot Nepal, India en Sri Lanka.
S.c. tigrina: van noordelijk India via Indochina tot de Filipijnen en de Soenda-eilanden.
S.c. chinensis: van Myanmar tot centraal en oostelijk China en Taiwan.
S.c. hainana: Hainan (nabij zuidoostelijk China).

Onderwerpen #aasianturturikyyhky #Bali 2009 #Columbidae #Columbiformes #Dėmėtasis purplelis #Duifachtigen #Duiven #džungli-turteltuvi #Gyöngyösnyakú gerle #hrdlička kropenatá #Ķīnas ūbele #Parelhalstortel #Pareltortel #Pärlhalsduva #Perlehalsdue #Perlekragedue #Perlhalstaube #Rola-da-china #Spilopelia #Spotted Dove #Synogarlica perłoszyja #Tortels #Tórtola China #Tórtora colltacada oriental #Tortora macchiata #Tourterelle tigrine #Пятнистая горлица #นกเขาหลวง #นกเขาใหญ่ #カノコバト #珠颈斑鸠