Palmtortel

Kenmerken

De Palmtortel is een slanke duif, meestal 25 centimeter in de lengte en heeft een lange staart. Zijn rug, vleugels en staart zijn rood-bruin met blauw-grijs in de vleugels. Het hoofd en de onderkant is roze tot witachtige lager op de buik. Er bevinden zich zwarte strepen op de keel. De poten zijn rood.

Biotoop

Het is een veelvoorkomende en wijdverspreide soort welke leeft in struikgewas, droge landbouwgronden en bewoonde gebieden.

Voorkomen

De Palmtortel is een kleine duif die voorkomt als broedvogel in de tropen in Afrika ten zuiden van de Sahara, het Midden-Oosten en Zuid Azië ten oosten van India.

Voedsel

De palmtortel leeft van zaden, insecten en fruit.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Columbiformes
Familie: Columbidae
Geslacht: Spilopelia
Soort: Spilopelia senegalensis

Ondersoorten

S.s. phoenicophila: van Marokko tot noordwestelijk Libië.
S.s. aegyptiaca: de Nijldelta (Egypte).
S.s. sokotrae: Socotra.
S.s. senegalensis: westelijk Arabië en Afrika bezuiden de Sahara.
S.s. cambayensis: van oostelijk Arabië en oostelijk Iran tot India en Bangladesh.
S.s. ermanni: Kazachstan, noordelijk Afghanistan en westelijk China.

Onderwerpen #Columbidae #Columbiformes #Duiven #Gambia 2010 #hrdlička senegalská #Küçük kumru #küla-turteltuvi #Laughing Dove #Lemoenduif #Mažasis purplelis #Oazna grlica #Pálmagerle #Palmduva #Palmedue #Palmtaube #Palmtortel #Palmu ūbele #palmukyyhky #Rola-do-senegal #Rooiborsduifie #Spilopelia #Synogarlica senegalska #Tortel #Tórtola Senegalesa #Tórtora del senegal #Tortora delle palme #Tourterelle maillée #Φοινικοτρύγονο #Малая горлица #Малка гургулица #Փոքր տատրակ #צוצלת #فاختة النخيل يمام ضاحك #قمری خانگی #ሳቂታ ዋኔ #ワライバト #棕斑鸠