klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Palmtortel is een slanke duif, meestal 25 centimeter in de lengte en heeft een lange staart. Zijn rug, vleugels en staart zijn rood-bruin met blauw-grijs in de vleugels. Het hoofd en de onderkant is roze tot witachtige lager op de buik. Er bevinden zich zwarte strepen op de keel. De poten zijn rood.

Biotoop:

Het is een veelvoorkomende en wijdverspreide soort welke leeft in struikgewas, droge landbouwgronden en bewoonde gebieden.

Voorkomen:

De Palmtortel is een kleine duif die voorkomt als broedvogel in de tropen in Afrika ten zuiden van de Sahara, het Midden-Oosten en Zuid Azië ten oosten van India.

Voedsel:

De palmtortel leeft van zaden, insecten en fruit.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Columbiformes
Familie: Columbidae
Geslacht: Spilopelia
Soort: Spilopelia senegalensis

Ondersoorten

S.s. phoenicophila: van Marokko tot noordwestelijk Libië.
S.s. aegyptiaca: de Nijldelta (Egypte).
S.s. sokotrae: Socotra.
S.s. senegalensis: westelijk Arabië en Afrika bezuiden de Sahara.
S.s. cambayensis: van oostelijk Arabië en oostelijk Iran tot India en Bangladesh.
S.s. ermanni: Kazachstan, noordelijk Afghanistan en westelijk China.

Onderwerpen #Columbidae #Columbiformes #Duiven #Gambia 2010 #hrdlička senegalská #Küçük kumru #küla-turteltuvi #Laughing Dove #Lemoenduif #Mažasis purplelis #Oazna grlica #Pálmagerle #Palmduva #Palmedue #Palmtaube #Palmtortel #Palmu ūbele #palmukyyhky #Rola-do-senegal #Rooiborsduifie #Spilopelia #Synogarlica senegalska #Tortel #Tórtola Senegalesa #Tórtora del senegal #Tortora delle palme #Tourterelle maillée #Φοινικοτρύγονο #Малая горлица #Малка гургулица #Փոքր տատրակ #צוצלת #فاختة النخيل يمام ضاحك #قمری خانگی #ሳቂታ ዋኔ #ワライバト #棕斑鸠