Oostelijke grote zilverreiger

Kenmerken

De Oostelijke Grote Zilverreiger is een witte reiger welke ca. 83 tot 103cm groot wordt. Eerder beschouwd als een ondersoort van de Grote Zilverreiger ( A. alba ), werd het in 2005 verhoogd tot een volledige soort status. In Nieuw-Zeeland, waar hij bekend staat als de Kotuku, is de Oostelijke Grote Zilverreiger met uitsterven bedreigd, met slechts een broedplaats op Okarito Lagoon. De Oostelijke Grote Zilverreiger kan worden onderscheiden van andere witte zilverreigers en reigers in Azië en Australië, door de zeer lange nek, welke een half keer zo lang is als zijn eigen lichaam. Hij komt voor in Pakistan, India, Sri Lanka, Bangladesh, Birma, Thailand, China, Korea, Noord-Oost- Rusland, Japan, Indochina, Indonesië , Papoea-Nieuw-Guinea, de Salomonseilanden, Australië en Nieuw-Zeeland.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Pelecaniformes (Roeipotigen)
Familie: Ardeidae
Geslacht: Ardea
Soort: Ardea modesta

Onderwerpen #Ardea #Ardeidae #Pelecaniformes #Reigers #Roeipotigen