Indische taling

Kenmerken

De Oost-Indische Witkeeltaling is een kleine grijsbruine eend welke leeft in de natte gebieden van Indonesië. Zijn flanken en rug zijn bruin, en hebben een zwartgroenige vlek op de vleugels. Opvallend zijn de rode ogen. Zijn snavel grijsblauw. Ze zijn vaak te vinden in paartjes of kleine groepen op zoetwater meren, vijvers en rivieren.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Anseriformes (Eendvogels)
Familie: Anatidae
Geslacht: Anas
Soort: Anas gibberifrons

Onderwerpen #Alzavola d'Indonesia #anas #Anatidae #Anseriformes #Bali 2009 #Cerceta Gris #čírka australasijská #Cyraneczka szara #eenden #eendvogels #Fehértorkú réce #Grå Krikand #Gråkrikkand #Indische Taling #Indonesisk gråkricka #Marreca-da-sunda #Pilkoji smailiauodegė antis #pruun-piilpart #Sarcelle grise #Sunda Teal #Sunda Weißkehlente #suomutavi #Xarxet de les Andaman #Зондский чирок #インドネシアコガモ #爪哇灰鸭