Noordelijke Witwangdwergooruil

Kenmerken

De Noordelijke Witwangdwergooruil is een vrij kleine uil in de familie Strigidae. Hij is afkomstig uit de noordelijke helft van Afrika. Hij is 22-28 centimeter lang. De bovendelen zijn grijs met donkere strepen en er zijn witte vlekken op de veren. De buik is witachtigbruin met weinig donkere strepen. Het gezicht is wit met een zwarte rand en zwart rond de grote oranje ogen. De kop heeft twee korte "oor" plukjes met zwarte punten.

Biotoop

Hij leeft op savanne gebieden en in droge bossen.

Voorkomen

Hij wordt gevonden in een band over Afrika tussen de Sahara en de evenaar.

Voedsel

Hij jaagt op grote ongewervelde dieren en een aantal kleine zoogdieren, vogels en reptielen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Strigiformes
Familie: Strigidae
Geslacht: Ptilopsis
Soort: Ptilopsis leucopsis

Onderwerpen #Assiolo facciabianca settentrionale #Autillo Cariblanco Norteño #Gambia 2010 #Hvidmasket Dværghornugle #Hvitfjesugle #Mocho-de-face-branca #Noordelijke Witwangdwergooruil #Nordbüscheleule #Nordlig vitkindad dvärguv #Northern White-faced Owl #Pamatos füleskuvik #Petit-duc à face blanche #Ptilopsis #savannipäll #šiaurinis baltaveidis apuokėlis #strigidae #Strigiformes #Szlarogłówka północna #uilen #valkonaamapöllönen #výreček bělolící #Xot carablanc septentrional #Белолицая совка #アフリカオオコノハズク #白脸角鸮