Maleise plevier

Kenmerken

De Maleise plevier is een einzelganger, hij foerageert vaak alleen of in kleine groepjes maar nooit in grote groepen. Zoals veel kleine pleviersoorten is hij zwart, bruin en wit en heeft een kleine zwarte snavel. Hij wordt ca. 15 cm groot, kenmerkend is zijn niet gesloten zwarte nekband in de achterzijde van de nek. Ze worden met een kleine 10.000 individuen beschouwd als een uitstervende soort. Hij broedt en leeft op zandstranden, waarbij steeds vaker verstoring optreedt door de mens.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen)
Familie: Charadriidae
Geslacht: Charadrius
Soort: Charadrius peronii

Onderwerpen #Arkipello #Bali 2009 #Batuíra-malaia #charadriidae #Charadriiformes #Charadrius #Chorlitejo Malayo #Corriere della Malesia #Corriol de Malàisia #Kulík malajský #Malai tüll #Malaienregenpfeifer #Malajinis kirlikas #Malajpipare #Malajpræstekrave #Malaysian Plover #Maleise Plevier #Pikkelyes lile #Pluvier de Péron #Sieweczka sundajska #steltloper #Steltloperachtigen #sundantylli #Малайский зуёк #นกหัวโตมลายู #クロエリシロチドリ #马来鸻