Maleise papegaaiduif

Kenmerken

Het is voor ons Nederlanders die alleen dagelijks de houtduiven zien rondvliegen apart om te zien hoe kleurrijk de duiven in Bali zijn. Deze Maleise papegaaiduif is daar een goed voorbeeld van. Ongelooflijk, wat een kleurenpracht. Ik heb deze duif helaas maar 1x mogen aanschouwen. Hij wordt ca. 27cm groot. Hij wordt gevonden in Cambodja, Indonesië, Maleisië, Myanmar, de Filippijnen, Singapore, Thailand en Vietnam. De natuurlijke habitats zijn subtropische of tropische vochtig laagland bossen, mangrovebossen,bergbossen.Hij heeft groene bovendelen, een okergele borst, grijspaarse kop en lichtgroene buik. De lage gebieden en bossen aan de kust zijn de beste gebieden om hem te vinden.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Columbiformes (Duifachtigen)
Familie: Columbidae (Duiven)
Geslacht: Treron
Soort: Treron vernans

Onderwerpen #Bali 2009 #Colom verdós collrosa #Columbidae #Columbiformes #Duifachtigen #Duiven #Frühlingstaube #Gråhättad grönduva #holub papouščí #koidu-viigituvi #Maleise Papegaaiduif #Palettgrønndue #Piccione verde collorosa #Pink-necked Green Pigeon #Pombo-de-pescoço-rosa #punakaulakyyhkyColombar giouanne #Rausvakaklis žaliasis karvelis #Rózsaszínhasú zöldgalamb #Rødhalset Papegøjedue #Treron #Treron różowoszyi #Vinago Cuellirrosa #Розовошейный зелёный голубь #นกเปล้าคอสีม่วง #コアオバト #红颈绿鸠