Kleine mantelmeeuw

Kenmerken

De enigste vogel waar hij mee is te verwarren is de Grote Mantelmeeuw. De Kleine Mantelmeeuw is een kleinere vogel, met slankere bouw, geel in plaats van roze benen, en kleinere witte "spiegels" bij de vleugelspitsen. De volwassenen hebben zwart of donkergrijze vleugels (afhankelijk van de ondersoort). De snavel is geel met een rode vlek. Het hoofd is grijzer in de winter, in tegenstelling tot de Grote Mantelmeeuw.

Biotoop

De Kleine Mantelmeeuw is een grote meeuw die broedt op de Atlantische kusten van Europa.

Voorkomen

Hij migreert van Europa naar West-Afrika, echter noordelijke vogels verblijven in Europa.

Voedsel

Ze zijn alleseters zoals de meeste meeuwen, hun menu bestaat uit vissen, insecten, schaaldieren, wormen, zeesterren, weekdieren, zaden, bessen, kleine zoogdieren, eieren, kleine vogels, kuikens, kladjes, slachtafval en kadavers.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Laridae
Geslacht: Larus
Soort: Larus fuscus

Ondersoorten

L.f. graellsii: Groenland, IJsland, Faeröer-eilanden en westelijk Europa.
L.f. intermedius: Nederland, Duitsland, Denemarken, zuidwestelijk Zweden en westelijk Noorwegen.
L.f. fuscus: van noordelijk Noorwegen, Zweden en Finland tot de Witte Zee.
L.f. heuglini: van noordelijk Rusland tot het noordelijke deel van Centraal-Siberië.
L.f. barabensis: centraal Azië.

Onderwerpen #Beliqara qağayı #Charadriiformes #Gaivota escura #Gaivota-de-asa-escura #Gavià fosc #Gaviota Sombría #Goéland brun #Heringsirály #Heringsmöwe #Kara sırtlı martı #Kleine Mantelmeeuw #Kleinswartrugmeeu #Laridae #larus #Lesser Black-backed Gull #Lytse Sjouwerman #Meeuwen #Mewa żółtonoga #mrki galeb #Pescăruşul negricios #Pulëbardha mesatare shpinëzezë #Racek zlutonohy #Reņģu kaija #Rjavi galeb #selkälokki #Sílamáfur #Sildemåge #Sildemåke #Silkinis kiras #Silltrut #Tõmmukajakas #Zafferano #Μελανόγλαρος #Клуша #Малка черногърба чайка #Морски галеб #Чайка-чарнакрылка #Чорнокрилий мартин #Փոքր ծովաորոր #שחף שחור #نورس أسود الظهر صغير #کاکایی پشت‌سیاه کوچک #นกนางนวลหลังดำเล็ก #შავზურგა თოლია #ጀርባ ጥቁር የባህር ጭላት #ニシセグロカモメ #小黑背鸥