Kleine bonte aalscholver

Kenmerken

De Kleine Bonte aalscholver, Little Shag of Kawaupaka is een Australaziatische watervogel, gevonden langs de kusten, eilanden, estuaria en binnenwateren van Australië, Nieuw-Guinea, Nieuw-Zeeland, Maleisië en Indonesië, en rond de eilanden van de het zuid-westelijke Stille Oceaan. Het is een kleine kort snavelige aalscholver, meestal zwart boven en wit onder met een gele snavel en een kleine kuif. Deze aalscholver duikt naar prooi op de bodem van zee of meren, vaak in ondiep water, naar schaaldieren, vis en waterinsecten. Hij neemt zijn prooi mee omhoog en zal boven water inslikken.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Suliformes
Familie: Phalacrocoracidae (Reigers)
Geslacht: Microcarbo
Soort: Microcarbo melanoleucos

Ondersoorten

M.m. melanoleucos: van de Kleine Soenda-eilanden tot Australië.
M.m. brevicauda: Rennell (de Salomonseilanden).
M.m. brevirostris: Nieuw-Zeeland.

Onderwerpen #australianmerimetso #Bali 2009 #Biguá-alvinegro-pequeno #Broget Dværgskarv #Canard japonais #Corb marí bec-curt #Cormoran pie #Cormorán Piquicorto #Cormorano bianconero minore #Fekete-fehér törpekormorán #kagu-kääbuskormoran #Kleine Bonte Aalscholver #Kormoran białolicy #kormorán černobílý #Kortnebbskarv #Kräuselscharbe #Little Pied Cormorant #Mažasis kormoranas #Microcarbo #Phalacrocoracidae #Reigers #Suliformes #Svartvit skarv #Малый пёстрый баклан #シロハラコビトウ #小斑鸬鹚