Kapgier

Kenmerken

De Kapgier is een typisch gier, met een kaal hoofd en een roze grijzig "kap". Hij heeft een vrij uniform donkerbruin verenkleed. De Kapgier heeft brede vleugels en korte staartveren. Het is een kleine soort in vergelijking met de meeste gieren. Ze zijn 62-72cm groot en hebben een spanwijdte van 155-165cm.

Biotoop

Ze foerageren vaak in koppels, en is zeer algemeen in zijn habitat. Deze gier is meestal niet bang van mensen, en verzamelt zich vaak rond steden en vuilnisbelten.

Voorkomen

De Kapgier komt voor in Afrika ten zuiden van de Sahara.

Voedsel

Net als andere gieren is het een aaseter, voeding bestaat voornamelijk uit karkassen van dode dieren en afval. Hij wordt soms de "garbage collector" genoemd door de plaatselijke bevolking.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae
Geslacht: Necrosyrtes
Soort: Necrosyrtes Monachus

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #Alimoche Sombrío #Aufrany fosc #Capovaccaio dal cappuccio #Csuklyás keselyű #Gambia 2010 #gier #gieren #Grifas vienuolis #Hettegribb #Hettugammur #Hooded Vulture #huppukorppikotka #Hættegrib #Kapgier #Kappengeier #KappgamJagudi #Kapucasti jastreb #Kapuces grifs #Keşiş akbabası #Monnikaasvoël #munk-raipekotkas #Necrosyrtes #Sęp brunatny #sup kapucín #Vautour charognard #Бурый стервятник #Качулат лешояд #ቡኒ ጥንብ አንሣ #ズキンハゲワシ #冠兀鹫