Jungle dwergijsvogel

Kenmerken

De Jungle Dwergijsvogel is een lastige soort om waar te nemen en te fotograferen. Ondanks zijn prachtige kleuren is hij moeilijk te vinden, hij leeft in de bossen vaak op wat afstand van water. Hij jaagt vanaf een uitkijkpost op insecten en wanneer hij vliegt gaat dit vaak gepaard met een hoge fluittoon zoals onze Europese ijsvogel dit doet. Zijn onderzijde is okergeel van kleur, de bovenzijde roodbruin. Hij heeft een rode snavel met witte snavelbasis. Hij is een wijdverspreidde inwoner van laagland bos. Hij wordt gevonden in Bangladesh, Bhutan, Brunei, Cambodja , China, India, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Singapore, Sri Lanka, Thailand en Vietnam.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Coraciiformes (Scharrelaarvogels)
Familie: Alcedinidae (IJsvogels)
Geslacht: Ceyx
Soort: Ceyx erithaca

Ondersoorten

C.e. erithaca: India en Sri Lanka tot in het zuidoosten van China, Indochina en Sumatra.
C.e. macrocarus: Andamanen en de Nicobaren.
C.e. motleyi: Java, Borneo, Filipijnen en Soembawa (eiland) en Flores (Indonesië).

Onderwerpen #Alcedinidae #Bali 2009 #Black-backed Kingfisher #Blauet pigmeu de dors vermell #Ceyx #Coraciiformes #Dschungelfischer #Isvogels #JungledwergijsvogelMartin-pêcheur pourpré #kolmivarvaskalastaja #ledňáček džunglový #Martin pescatore dorsonero #Martín Pigmeo Oriental #Oriental Dwarf Kingfisher #Orientalisk dvärgkungsfiskare #Orientalsk Dværgisfugl #Orientisfugl #ritsika-jäälind #Scharrelaarvogels #Tripirštis miškinis tulžys #Vörhenyes jégmadár #Zimorodek orientalny #Трёхпалый лесной зимородок #นกกะเต็นน้อยสามนิ้ว #ミツユビカワセミ #三趾翠鸟