Javaanse ralreiger

Kenmerken

De Javaanse ralreiger wordt vaak alleen of in kleine groepjes gezien. Zij foerageren op voedsel in getijdegebieden, rijstvelden en waterranden van meren of vijvers, vaak tussen andere watervogels. Hij heeft donkerbruine bovendelen en lichte onderdelen, zijn kop en nek wordt in het broedseizoen goudkleurig, zijn rug bijna zwart. Deze vogel wordt gevonden op de gehele eilanden Bali en Java, zowel op het land als aan de kust. Hier is het een broedvogel, op Sumatra wordt hij meestal in het zuiden waargenomen, echter zijn dit geen broedvogels hier.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Pelecaniformes (Roeipotigen)
Familie: Ardeidae (Reigers)
Geslacht: Ardeola
Soort: Ardeola speciosa

Ondersoorten

A.s. continentalis: centraal Thailand via zuidelijk Indochina.
A.s. speciosa: westelijk en centraal Indonesië.

Onderwerpen #Ardeidae #Ardeola #Bali 2009 #Crabier malais #Czapla okazała #Damhegre #Gacilla Indonesia #Garcinha-indonésia #Indonesisk Rishejre #jaavanriisihaikara #Javaanse Ralreiger #Javan Pond Heron #Javinis kūdrinis garnys #Martinet ros malai #Pelecaniformes #Pompás indonéz üstökösgém #Prachtreiher #Reigers #Roeipotigen #Sgarza di Giava #sunda tiigihaigur #Svartryggad häger #volavka nádherná #Малайская жёлтая цапля #นกยางกรอกพันธุ์ชวา #ジャワアカガシラサギ #爪哇池鹭