Javaanse Prinia

Kenmerken

De Javaanse Prinia is een parmantige vogel van ca. 13cm groot. Het is een luidruchtig vogeltje dat tijdens het foerageren op insecten vaak zijn typisch tweeting geluidje laat horen. Deze Prinia heeft een lange staart welke zwart/wit gekleurd is. Het heeft een olijfbruine bovenzijde en lichte onderzijde. Zijn keel is wit en hij heeft een rode ogen. Hij leeft in parken, plantages en magrove gebieden en foerageert in de struiken. Hij is endemisch en redelijk talrijk in de lage gebieden van Java en Bali, op Sumatra worden ze alleen in het noorden gevonden en zijn de aantallen veel minder.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Cisticolidae
Geslacht: Prinia
Soort: Prinia familiaris

Onderwerpen #Bali 2009 #Bandvingad prinia #Båndvingeprinia #Båndvinget Prinia #Bar-winged Prinia #Cisticolidae #Dryžasparnė prinija #Javaanse Prinia #Passeriformes #Prinia #Prínia alabarrada #Prinia Alibarrada #Prinia alibarrate #Prinia bifasciée #Prinia paskoskrzydła #prinie pruhokřídlá #sundanpriinia #Sundaprinie #zangvogel #Полосатокрылая приния #フタスジハウチワドリ #斑翅山鹪莺