Javaanse Munia

Kenmerken

Dit kleine zangvogeltje troffen wij vaak aan in de hoteltuinen op Bali. Zijn opvallend zwart/bruin/wit verenkleed kan verwart worden met de Witbuik Munia. Dit vogeltje wordt ca. 11cm groot. Hij leeft van origine op graslanden, maar heeft het gemak gevonden van picknick tafels, en rijstvelden wanneer er geoogst wordt. Hij foerageert dan in kleine luidruchtige groepjes. Hij is endemisch maar talrijk voor Java en Bali, op Sumatra wordt hij vooral in het oosten gezien.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Estrildidae
Geslacht: Lonchura
Soort: Lonchura leucogastroides

Onderwerpen #Bali 2009 #Capuchinho-javanês #Capuchino de Java #Capucin javanais #Estrildidae #jaava pugal-amadiin #Javaans Bronzemannetje #Javabronzefinke #Javabronzemännchen #Jávai bronzpinty #Javamunia #Javan Munia #Javanonne #Javinė munija #Lonchura #Maniquí de Moore #Mniszka białobrzucha #Munia #Munia di Giava #mustakaulamanikki #panenka hnědohřbetá #Passeriformes #Яванская амадина #コシグロキンパラ #黑喉文鸟