Javaanse Ijsvogel

Kenmerken

De Javaanse ijsvogel is een blauwe vogel met bruine kop, zwarte schouderveren en een grote dikke rode snavel. Hij wordt ca. 25cm groot en is een opvallend verschijnsel. Deze ijsvogel soort leeft van insecten en heeft geen affectie met vis. Hij wordt vaak waargenomen in open graslanden waar hij op wacht zit voor langs vliegende objecten. Toch dient er vaak water bij in de omgeving te zijn, simpelweg omdat daar meer insecten voorkomen. Deze soort is endemisch voor Java en Bali. Hij is vrij schuw en lastig te fotograferen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Coraciiformes (Scharrelaarvogels)
Familie: Alcedinidae
Geslacht: Halcyon
Soort: Halcyon cyanoventris

Onderwerpen #Alcedinidae #Alció de Java #Alción de Java #Bali 2009 #Brunstrubet Smyrnaisfugl #Coraciiformes #Halcyon #jaava safiirlind #jaavankalastaja #Javaanse IJsvogel #Jávai halkapó #Javaisfugl #Javakungsfiskare #Javaliest #Javan Kingfisher #Javinis halcionas #ledňáček jávský #Martin pescatore di Giava #Martin-chasseur de Java #Scharrelaarvogels #Łowiec brązowoszyi #Яванская альциона #ジャワショウビン #爪哇翡