Grijze bananeneter

Kenmerken

Dit zijn de algemene, lawaaierige en opvallende vogels, ondanks dat zijn verenpakket niet erg kleurrijk is, zoals de Violet Turaco in dezelfde familie. Ze zijn 50 cm lang inclusief de lange staart. Hun verenkleed is hoofdzakelijk grijs bovenop gevlekt met bruin. Het hoofd, kuif, nek en borst zijn bruin met zilverkleurige strepen. De onderkant is wittig, zwaar gestreept met bruin. Hij heeft een dikke helder gele snavel. De geslachten zijn identiek, maar onvolwassen hebben een zwart wollige kop zonder zilverkleurige strepen.

Biotoop

De Grijze bananeneter is lid van de Turaco familie welke zich beperkt tot Afrika en is een broedvogel in open bos habitats in tropisch West-Afrika.

Voorkomen

Ze leven in tropisch West Afrika.

Voedsel

De Grijze Bananeneter voedt zich met vruchten, vooral vijgen, zaden en ander plantaardig materiaal.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Cuculiformes
Familie: Musophagidae
Geslacht: Crinifer
Soort: Crinifer Piscator

Onderwerpen #Bananeneters #Crinifer #Cuculiformes #Flekkturako #Gambia 2010 #Grå larmfågel #Grijze Bananeneter #harmaaturako #Hałaśnik kreskowany #Musophagidae #Nyugati lármásmadár #Pavão-cinzento #Pilkasis bananlesys #rohtlaturako #Schwarzschwanz-Lärmvogel #sparák hnědý #Touraco gris #Turac gris occidental #Turaco grigio occidentale #Turaco Gris Occidental #Vestlig Larmfugl #Western Grey Plantain-eater #Western Plantain-eater #Чернохвостый бананоед-подорожник #ハイイロエボシドリ #灰蕉鹃