Grijskopmeeuw

Kenmerken

De Grijskopmeeuw is iets groter dan de Kokmeeuw met 42 cm lengte. De volwassene in broedkleed heeft een bleke grijze kop, een grijs lichaam, donkerder van kleur dan de Kokmeeuw, en de rode snavel en poten. De zwarte vleugeltips om de primaire vleugelveren hebben opvallende witte "spiegels". De ondervleugel is donker grijs met zwart vleugeltips. De grijze kap verbleekt in de winter, waardoor er slechts donkere strepen achter bijven.

Biotoop

Deze meeuwensoort komt vooral voor nabij de kustlijn en grotere meren. Het zijn kolonie broeders, en maken hun nesten meestal in rietbedden nabij water. Het is geen migrerende soort, maar is in de winter meer verspreid.

Voorkomen

De Grijskopmeeuw is een kleine meeuw, die broedt in Zuid-Amerika en Afrika ten zuiden van de Sahara.

Voedsel

Het zijn kolonie broeders welke voornamelijk leven van vis.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Laridae
Geslacht: Chroicocephalus
Soort: Chroicocephalus cirrocephalus

Ondersoorten

C.c. cirrocephalus: in Zuid-Amerika: Ecuador en Peru aan de westkust en in Brazilië en Argentinië
C.c. poiocephalus: kusten van Afrika onder de Sahara en Madagaskar

Onderwerpen #Charadriiformes #Chroicocephalus #Gabbiano testagrigia #Gaivota de cabeza cincenta #Gaivota-de-cabeça-cinza #Gambia 2010 #Gavina capgrisa #Gaviota Cabecigrís #Gråhodemåke #Gråhovedet Måge #Gråhuvad mås #Graukopfmöwe #Grey-headed Gull #Grey-hooded Gull #Grijskopmeeuw #Gryskopmeeu #hallpea-kajakas #harmaapäälokki #Hærumáfur #Laridae #meeuw #Meeuwen #Mewa szarogłowa #Mouette à tête grise #Pelēkgalvas kaija #Pilkagalvis kiras #racek šedohlavý #Sivoglavi galeb #Szürkefejű sirály #Сероголовая чайка #שחף אפור-ראש #نورس رمادي الرأس #ግራጫ ራስ የባህር ጭላት #ズアオカモメ #灰头鸥