Geparelde dwerguil

Kenmerken

Dit is maar een klein uiltje (19cm) en gedrongen, met een vrij lange staart. De bovendelen zijn rijk bruin, sterk gevlekte met wit. De onderdelen zijn wit, gestreept met bruin. Het gezichtdisplay is wit en de ogen zijn geel. Er zijn twee oogvlekken op de nek. Geslachten zijn vergelijkbaar.

Biotoop

De Geparelde Dwerguil is een algemene soort die makkelijk te vinden is in open bos en savanne.

Voorkomen

De Geparelde Dwerguil broedt in Afrika ten zuiden van de Sahara.

Voedsel

Deze soort jaagt vaak overdag.Hij jaagt op een groot aantal kleine prooien zoals knaagdieren en zangvogels.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Strigiformes
Familie: Strigidae
Geslacht: Glaucidium
Soort: Glaucidium perlatum

Ondersoorten

G.p. perlatum: Senegal en Gambia tot West-Soedan
G.p. licua: Oost-Soedan en Ethiopië tot in Zuid-Afrika, Namibië en Angola

Onderwerpen #Chevêchette perlée #Civettina perlata #Gambia 2010 #Geparelde Dwerguil #Glucidium #Gyöngyös törpekuvik #kulíšek perlový #Mocho-perlado #Mochuelo Perlado #Mussolet perlat #Pärlsparvuggla #Pearl-spotted Owlet #Perlinė žvirblinė pelėda #Perlkauz #Plettet Spurveugle #Savanneugle #savanni-värbkakk #savannivarpuspöllö #Sóweczka sawannowa #strigidae #Strigiformes #uilen #Witkoluil #Жемчужный воробьиный сыч #アフリカスズメフクロウ #珠斑鸺鹠