Geelsnavelwouw

Kenmerken

Zoals voorgesteld door de naam, is de Geelsnavelwouw het gemakkelijk te herkennen door zijn geheel gele snavel, in tegenstelling tot die van de zwarte wouw (die aanwezig is in Afrika als een bezoeker tijdens de noordelijk halfrond winter). Echter, onvolwassen Geelsnavelwouwen lijken op de overeenkomstige leeftijd van de Zwarte Wouw. Het verenpakket is bruin tot donkerbruin. Deze soort dient als aparte soort beschouwd te worden en niet als ondersoort van de Zwarte Wouw.

Biotoop

Ze zijn te vinden in bijna alle habitats, bossen, gecultiveerd landschap, open grasvlaktes, en zelfs vuilnisbelten.

Voorkomen

De Geelsnavelwouw komt voor in sub-Sahara tot in Madagaskar.

Voedsel

Ze voeden zich met een breed scala van klein gewervelde dieren en insecten, waarvan veel wordt weggevangen. Ze eten ook aas echter is voorgenoemde hun hoofdmenu.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Falconiformes
Familie: Accipitridae
Geslacht: Milvus
Soort: Mivlus aegyptius

Ondersoorten

M.a. aegyptius: Egypte, noordoostelijk Afrika en zuidwestelijk Arabië.
M.a. parasitus: Afrika bezuiden de Sahara, de Comoren en Madagaskar.

Onderwerpen #aafrika harksaba #Accipitridae #Accipitriformes #Ēģiptes klīja #falconiformes #Gambia 2010 #Geelbekwou #Geelsnavelwouw #Gulnäbbad glada #Gulnæbbet Glente #Kania egipska #Milan noir d'Egypte #Milhafre-de-bico-amarelo #milvus #Nibbio beccogiallo #Schmarotzermilan #Yellow-billed Kite #Желтоклювый коршун #ቢጫ አፍ ጭልፊት #キバシトビ #黄嘴鸢