Donkere zanghavik

Kenmerken

De Donkere Zanghavik heeft een lange staart en is breed gevleugeld met een spanwijdte van 105 cm. Hij is lei-grijs boven en wit met fijne blokkeren onder. De staart is zwart en wit geblokt. In de vlucht, de vleugels zijn grijs met zwarte uiteinden.

Biotoop

Het is een soort van tropische en subtropische savanne.

Voorkomen

De Donkere Zanghavik broedt in sub- Sahara Afrika, maar vermijdt de regenwouden van het Congo-bekken. Er is een kleine en afnemende geïsoleerde populatie in Marokko, en hij komt ook voor in Saoedi-Arabië en Jemen.

Voedsel

Hij eet een verscheidenheid van gewervelde prooien en grote insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Falconiformes (of Accipitriformes , zie aldaar)
Familie: Accipitridae
Geslacht: Melierax
Soort: Melierax metabates

Ondersoorten

M.m. theresae: zuidwestelijk Marokko.
M.m. ignoscens: het zuidwestelijk Arabisch Schiereiland.
M.m. neumanni: van Mali tot noordelijk Soedan.
M.m. metabates: van Senegal tot Ethiopië en noordelijk Tanzania.
M.m. mechowi: van Gabon tot zuidelijk Tanzania, zuidelijk tot Angola en Zuid-Afrika.

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #Açor-cantor #afrikanlauluhaukka #Astor cantaire bec-roig #Astore cantante scuro #Autour sombre #Azor-lagartijero Oscuro #Dark Chanting Goshawk #Donkere Zanghavik #Donkersingvalk #falconiformes #Gambia 2010 #Golobičar #Graubürzel-Singhabicht #Jastrzębiak ciemny #jestřáb volavý #Melierax #mets-laulukull #Mörk sånghök #Mørk Sanghøg #Mørksanghauk #Ötücüçakır #Piroslábú éneklőhéja #Raudonkojis giedvanagis #Sönghaukur #Tumšais dziedātājvanags #Тёмный певчий ястреб #נץ אפור #باشق حزين الترتيل #ウタオオタカ #歌鹰