klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Donkere Zanghavik heeft een lange staart en is breed gevleugeld met een spanwijdte van 105 cm. Hij is lei-grijs boven en wit met fijne blokkeren onder. De staart is zwart en wit geblokt. In de vlucht, de vleugels zijn grijs met zwarte uiteinden.

Biotoop:

Het is een soort van tropische en subtropische savanne.

Voorkomen:

De Donkere Zanghavik broedt in sub- Sahara Afrika, maar vermijdt de regenwouden van het Congo-bekken. Er is een kleine en afnemende geïsoleerde populatie in Marokko, en hij komt ook voor in Saoedi-Arabië en Jemen.

Voedsel:

Hij eet een verscheidenheid van gewervelde prooien en grote insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Falconiformes (of Accipitriformes , zie aldaar)
Familie: Accipitridae
Geslacht: Melierax
Soort: Melierax metabates

Ondersoorten

M.m. theresae: zuidwestelijk Marokko.
M.m. ignoscens: het zuidwestelijk Arabisch Schiereiland.
M.m. neumanni: van Mali tot noordelijk Soedan.
M.m. metabates: van Senegal tot Ethiopië en noordelijk Tanzania.
M.m. mechowi: van Gabon tot zuidelijk Tanzania, zuidelijk tot Angola en Zuid-Afrika.

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #Açor-cantor #afrikanlauluhaukka #Astor cantaire bec-roig #Astore cantante scuro #Autour sombre #Azor-lagartijero Oscuro #Dark Chanting Goshawk #Donkere Zanghavik #Donkersingvalk #falconiformes #Gambia 2010 #Golobičar #Graubürzel-Singhabicht #Jastrzębiak ciemny #jestřáb volavý #Melierax #mets-laulukull #Mörk sånghök #Mørk Sanghøg #Mørksanghauk #Ötücüçakır #Piroslábú éneklőhéja #Raudonkojis giedvanagis #Sönghaukur #Tumšais dziedātājvanags #Тёмный певчий ястреб #נץ אפור #باشق حزين الترتيل #ウタオオタカ #歌鹰