Chinees woudaapje

Kenmerken

Het Chinees woudaapje is lichtkleurig, warm bruin tot gele bovendelen en beige onderdelen welke contrasteren met hun zwarte staart. De snavel en poten zijn geelbruin van kleur. Hij wordt ca. 38cm groot. Zijn nek is kastanjebruin en zijn over zijn kop loopt een zwarte streep.

Biotoop

Ze komen voornamelijk voor in rijstvelden, rietvelden en moerassen. Hij leeft een verborgen leven en laat zich niet vaak zien.

Voorkomen

Ze leven in tropisch Azië van India, Pakistan en Sri Lanka tot in Japan en Indonesië. Ze trekken korte afstanden.

Voedsel

Het Chinees woudaapje leeft van insecten, vissen en amfibieën.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Pelecaniformes (Roeipotigen)
Familie: Ardeidae (Reigers)
Geslacht: Ixobrychus
Soort: Ixobrychus sinensis

Onderwerpen #Ardeidae #Avetorillo Chino #Bączek żółtawy #Bali 2009 #bukáček žlutonohý #Chinadommel #Chinese Woudaap #Ixobrychus #kiinanpikkuhaikaraBlongios de Chine #Ķīnas dumpis #Kinesisk dvärgrördrom #Kininis baublys #kold-väikehüüp #Martinet menut de la Xina #Okerrørdrum #Okkergul Dværghejre #Pelecanifor #Reigers #Roeipotigen #Socoí-chinês #Tarabusino giallo #Woudaap #Yellow Bittern #Китайский волчок #นกยางไฟหัวดำ #ヨシゴイ #黄苇千干鸟