Brahmaanse wouw

Kenmerken

De Brahminy Kite is onderscheidend en ter contrast gekleurd, met kastanje verenkleed met uitzondering van de witte kop en borst en zwarte vleugelpunten. De jongen zijn bruiner, maar kan worden onderscheiden van de Zwarte Wouw in Azië door het bleker uiterlijk, kortere vleugels en afgeronde staart.

Biotoop

Ze zijn voornamelijk te zien aan de kust en in het binnenland nabij meren en rivieren.

Voorkomen

Ze zijn te vinden in het Indiase subcontinent , Zuidoost-Azië en Australië.

Voedsel

Het is voornamelijk een aaseter, ze voeden zich vooral met dode vissen en krabben, vooral in waterrijke gebieden en moerassen, maar jaagt soms op levende prooien zoals hazen en vleermuizen. Ze kunnen ook genieten van kleptoparasitisme en proberen om de prooi te stelen van andere vogels.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae (Sperwerachtigen)
Geslacht: Haliastur
Soort: Haliastur indus

Ondersoorten

H.i. indus: van India tot zuidelijk China en Vietnam.
H.i. intermedius: Malakka, de Grote- en Kleine Soenda-eilanden, de Filipijnen en Celebes.
H.i. girrenera: de Molukken, Nieuw-Guinea, de Bismarck-archipel en noordelijk Australië.
H.i. flavirostris: de Salomonseilanden.

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #Azijinis peslys #Bali 2009 #Brahmaanse Wouw #Brahmaņu klīja #Brahmin kánya #Brahminenweih #Brahminglada #Brahminglente #Brahminy Kite #bramiinihaukka #Braminglente #Haliastur #Kania bramińska #luňák brahmínský #Milà capblanc #Milan sacré #Milano Brahmán #Milhafre-brâmane #Nibbio bramino #sperwerachtige #sperwerachtigen #valgepea-purihaugas #Браминский коршун #حدأة براهمية #เหยี่ยวแดง #シロガシラトビ #栗鸢