Bonte ijsvogel

Kenmerken

Hun zwart-witte verenkleed, kuif en de gewoonte van het bidden boven heldere meren en rivieren voor het duiken naar vis maakt dit een karakteristieke vogel. De Bonte ijsvogel is ongeveer 17 cm lang en heeft een wit/zwart gevarieerd verenpakket.

Voorkomen

De Bonte ijsvogel is een ijsvogel is op grote schaal te vinden en wijdverspreid in Afrika en Azië.

Voedsel

Ze foerageren op vis en amfibieën.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Coraciiformes
Familie: Cerylidae
Geslacht: Ceryle
Soort: Ceryle rudis

Ondersoorten

C.c. syriacus: Turkije tot Israël en verder tot het zuidwesten van Iran
C.c. rudis: Egypte en Afrika ten zuiden van de Sahara
C.c. leucomelanurus: Oost-Afghanistan, India tot Zuid-China en Indochina
C.c. travancoreensis: het zuidwesten van India
C.c. insignis: Oost- en Zuidoost-China en Hainan

Onderwerpen #Alaca yalıçapkını #Alció pigallat #Bonte IJsvogel #Bontvisvanger #Ceryle #Cerylidae #Coraciiformes #Crnobeli pasatصياد السمك أبقع رفراف الأبقع #Gambia 2010 #Gråfiskare #Gråfisker #Graufischer #Guarda rios malhados #Ijsvogels #kirjokalastaja #kirju-kuningkalur #Margasis tulžys #Martín Pescador Pío #Martin pescatore bianco e nero #Martin-pêcheur pie #Pied Kingfisher #Raibais dzenītis #Rybaczek srokaty #rybařík jižní #Skjaldþyrill #Tarka halkapó #Terneisfugl #Κήρυλος #Малый пегий зимородок #Рибалочка строкатий #פרפור עקד #ماهی‌خورک ابلق #นกกะเต็นปักหลัก #ቡሬ አሳ አመቴ #ヒメヤマセミ #斑鱼狗