Blauwwangbijeneter

Kenmerken

Deze soort is net als andere bijeneters een rijk gekleurde, slanke vogel. Hij is overwegend groen, zijn gezicht heeft blauwe zijden bekleed met een zwarte oogstreep en een gele en bruine keel. De snavel is zwart. Hij kan een lengte bereiken van 38cm inclusief twee langgerekte centrale staartveren. Seksen zijn meestal gelijk, maar de staartpennen van de vrouwtjes zijn korter.

Biotoop

Dit is een vogel die in de woestijn of semi woestijnen leeft waar open vlaktes zijn met af en toe een boom zoals de acacia. Hij overwintert in open bos of nabij grasland.

Voorkomen

De Blauwwangbijeneter broedt in Noord-Afrika en het Midden-Oosten van Oost-Turkije naar Kazachstan en India. Het is een migrerende soort en overwintert in tropisch Afrika, hoewel sommige populaties het hele jaar door in de Sahel leven.

Voedsel

Bijeneters eten voornamelijk insekten, vooral bijen, wespen en horzels, die in de lucht gevangen worden. Deze soort lijkt liefhebber te zijn van libellen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Coraciiformes
Familie: Meropidae
Geslacht: Merops
Soort: Merops persicus

Onderwerpen #Abejaruco Malgache #Abelharuco-de-garganta-vermelha #Abellerol de Madagascar #Bijeneter #Bijeneters #Blauwwangbijeneter #Coraciiformes #Flugnasvelgur #Gambia 2010 #Grön biätare #Gruccione del Madagascar #Guêpier de Madagascar #Madagascar Bee-eater #Madagaskarbijeneter #Madagaskarbiæder #Madagaskarspint #Meropidae #Merops #naamiomehiläissyöjä #Olive Bee-eater #Olivenbieter #Olyfbyvreter #ruskekurk-mesilasenäpp #vlha zelená #Yeşil arıkuşu #žaliasis bitininkas #Zöld gyurgyalag #Żołna zielona #Бджолоїдка зелена #Оливковая щурка #وروار عراقي وروار أزرق الخد #ማዳጋስካር ንበ በል #マダガスカルハチクイ #马岛蜂虎