Lavendelastrild

Kenmerken

Het Blauwgrijs Roodstaartje of officieel genaamd Lavendelastrild heeft een grijs verenkleed met uitzondering van de staart en stuit, deze is fel rood. Snavel is roze zwart en heeft een kleine oogstreep.

Biotoop

Hij is te vinden in subtropisch / tropisch (laagland) droge struikgewas habitats.

Voorkomen

De Blauwgrijsroodstaartje komt voor in centraal Afrika.

Voedsel

Dit roodstaartje leeft van zaden.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Estrildidae
Geslacht: Estrilda
Soort: Estrilda caerulescens

Onderwerpen #Astrild queue-de-vinaigre #Astryld czerwonosterny #Bec de corall blau #Estrilda #Estrilda Azulada #Estrilda lavanda #Estrildidae #Gambia 2010 #harmaavahanokka #Lavandinha #Lavendel-Schönbürzelastrild #Lavendelastrild #Lavender Waxbill #Leporepec #modroušek rudoocasý #Passeriformes #põhja-hõbeamadiin #Prachtvinken #Raudonuodegė astrilda #Rødhaleastrild #Rødhalet Astrild #Vörösfarkú asztrild #Zangvogels #Краснохвостый астрильд #アサギリチョウ #淡蓝梅花雀