Blauwbuikscharrelaar

Kenmerken

Deze scharrelaar is een grote vogel, bijna ter grootte van een Kauw op 28-30 cm. Hij heeft een donkergroene rug, witte kop, nek en borst, de rest van het verenkleed is voornamelijk blauw. Volwassenen hebben 6cm staartpennen. Geslachten zijn vergelijkbaar.

Biotoop

Ze broeden, met uitzondering van enkele lokale seizoensgebonden migraties, in volwassen vochtige savanne gebieden welke gedomineerd worden door Isoberlinia bomen.

Voorkomen

De Blauwbuikscharrelaar broedt in Afrika in een smalle strook van Senegal naar noordoost Zaïre.

Voedsel

Deze vogels zitten vaak op een uitkijkpost en jagen op grote insecten zoals sprinkhanen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Coraciiformes
Familie: Coraciidae
Geslacht: Coracias
Soort: Coracias cyanogaster

Onderwerpen #Blauwbuikscharrelaar #Blue-bellied Roller #Carraca Blnquiazul #Coracias #Coraciidae #Coraciiformes #Gaig blau capblanc #Gambia 2010 #Ghiandaia marina panciablu #Gräddhuvad blåkråka #Hvidhovedet Ellekrage #Hvithoderåke #Kékhasú szalakóta #Kraska płowogłowa #mandelík modrobřichý #Mėlynpilvis žalvarnis #Opalracke #Rolieiro-de-barriga-azul #Rollier à ventre bleu #Scharrelaars #vaaleasininärhi #valgepea-siniraag #Синебрюхая сизоворонка #アオハラニシブッポウソウ #蓝腹佛法僧