klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

Deze scharrelaar is een grote vogel, bijna ter grootte van een Kauw op 28-30 cm. Hij heeft een donkergroene rug, witte kop, nek en borst, de rest van het verenkleed is voornamelijk blauw. Volwassenen hebben 6cm staartpennen. Geslachten zijn vergelijkbaar.

Biotoop:

Ze broeden, met uitzondering van enkele lokale seizoensgebonden migraties, in volwassen vochtige savanne gebieden welke gedomineerd worden door Isoberlinia bomen.

Voorkomen:

De Blauwbuikscharrelaar broedt in Afrika in een smalle strook van Senegal naar noordoost Zaïre.

Voedsel:

Deze vogels zitten vaak op een uitkijkpost en jagen op grote insecten zoals sprinkhanen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Coraciiformes
Familie: Coraciidae
Geslacht: Coracias
Soort: Coracias cyanogaster

Onderwerpen #Blauwbuikscharrelaar #Blue-bellied Roller #Carraca Blnquiazul #Coracias #Coraciidae #Coraciiformes #Gaig blau capblanc #Gambia 2010 #Ghiandaia marina panciablu #Gräddhuvad blåkråka #Hvidhovedet Ellekrage #Hvithoderåke #Kékhasú szalakóta #Kraska płowogłowa #mandelík modrobřichý #Mėlynpilvis žalvarnis #Opalracke #Rolieiro-de-barriga-azul #Rollier à ventre bleu #Scharrelaars #vaaleasininärhi #valgepea-siniraag #Синебрюхая сизоворонка #アオハラニシブッポウソウ #蓝腹佛法僧