Baobapgierzwaluw

Kenmerken

De Baobabgierzwaluw wordt gevonden in grote delen van Afrika. Het is een typische gierzwaluw welke voorzien is van witte band rondom de stuit. Zijn bef is licht van kleur, overige delen zijn donkerbruin. Ze leven van insecten welke ze in de lucht vangen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Apodiformes
Familie: Apodidae
Geslacht: Telacanthura
Soort: Telacanthura ussheri

Ondersoorten

T.u. ussheri: Senegal en Gambia tot Nigeria.
T.u. sharpei: van Kameroen en Gabon via Congo-Kinshasa tot Oeganda.
T.u. stictilaema: zuidelijk Kenia, noordoostelijk en centraal Tanzania.
T.u. benguellensis: westelijk Angola tot Mozambique.

Onderwerpen #Apodidae #Apodiformes #Baobab sarlósfecske #Baobabgierzwaluw #Baobabsegler #Baobabseiler #Baobabtornhalesejler #Dėmėtagurklė telekantura #Falciot cuaespinós dels baobabs #Gambia 2010 #Gevlekte stekelstert #Gierzwaluwen #Kolcosternik łuskogardły #Marmortaggstjärtseglare #Martinet d'Ussher #Mottled Spinetail #Rabo-espinhoso-malhado #Rondone codaspinosa maculato #rorýs proužkobradý #suomukiitäjä #tähnik-kammsaba #Telacanthura #Vencejo de Baobab #Пятнистогорлый иглохвост #ノドフハリオアマツバメ #斑喉针尾雨燕