Balispreeuw

Kenmerken

Deze Balispreeuw foto's heb ik gemaakt nabij het Release Centre in Bali. Een fraaie soort die opvallend is door zijn witte verschijning, zijn blauwe oogring en zijn mooie witte kuif. De Balispreeuw is een uitstervend ras. Er wordt getracht om middels fokprogramma's de aantallen weer te doen stijgen in het wild. De soort is endemisch voor Bali, en kan gevonden worden in het westelijk lage en droge gedeeltes van Bali. Hij wordt ca. 25cm groot.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Sturnidae (Spreeuwachtigen)
Geslacht: Leucopsar
Soort: Leucopsar rothschildi

Onderwerpen #Bali 2009 #Bali Myna #Bali-seregély #Balinis varnėnas #balinkottarainen #Balispreeuw #Balistar #Balistare #Balistær #Estornino de Bali #Étourneau de Rothschild #Leucopsar #Maina di Bali #Mainá-de-rothschild #majna Rothschildova #Minà de Bali #Passeriformes #spreeuwachtigen #sturnidae #szpak balijski #zangvogel #Zangvogels #Балийский скворец #カンムリシロムク #长冠八哥