Zwaluwstaartmeeuw

Kenmerken

De Zwaluwstaartmeeuw is een middelgrote meeuw met een lengte van 50cm en een spanwijdte van 105 cm. De rug en deel van de vleugels is grijs, het midden gedeelte van de vleugel is wit, en de uiteinde van de vleugelpennen zijn zwart. Hij heeft een donkergrijze kop met een rode rand om het oog. Zijn snavel is zwart met een witte punt. Zijn naam dankt hij aan zijn staart welke vergelijkbaar is met die van de boerenzwaluw.

Biotoop

De Zwaluwstaartmeeuw broed in kleine kolonies, welke zijn nest op de grond en op kliffen maakt. Daar is hij overdag ook te vinden, aangezien hij 's nachts jaagt.

Voorkomen

Galapagos eilanden; Genovesa, South Plaza en Espanola.

Voedsel

Deze meeuw is de enige meeuw die 's nachts zijn voedsel vangt. Hij verlaat het nest bij de avond schemering, en kan tot 30 km uit de kust zijn voedsel gaan halen. Dit bestaat ook voornamelijk uit vis.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen)
Familie: Laridae (Meeuwen)
Geslacht: Creagrus
Soort: Creagrus furcatus

Onderwerpen #Charadriiformes #Creagrus #Fecskefarkú sirály #Gabbiano coda di rondine #Gabelschwanzmöwe #Gaivota-rabo-de-andorinha #Galapaginis kiras #Galapagos #Galapagos 2007 #Gavineta cuaforcada #Gaviota Tijereta #Laridae #meeuw #Meeuwen #Mewa widłosterna #Mouette à queue fourchue #öökajakas #racek galapážský #Steltlop #steltloper #Svalehalemåge #Svalestjertmåke #Svalstjärtad mås #Swallow-tailed Gull #yölokki #Zwaluwstaartmeeuw #Галапагосская чайка #アカメカモメ #燕尾鸥