klik op de foto voor de originele weergave

Grapsus grapsus is een krab die onder meer voorkomt aan de westkust van Zuid-Amerika, Centraal-Amerika, Mexico,Galapagoseilanden en langs de westkust van Afrika. Ook op de Canarische Eilanden is de krab, ook wel de rode rots krab genoemd, gesignaleerd. Het rugschild van deze krab kan tot 8 centimeter lang worden. Ze zijn voornamelijk rood en oranje van kleur. Jonge dieren zijn donker bruin of zwart. De meeste tijd is de krab inactief en verstopt zich in rotsspleten. Vooral bij eb komen ze naar buiten. Ze voeden zich van de organismes die de zee met zich meebrengt wanneer deze op de rotsen slaat. De zwarte lava rotsen op de Galapagos Eilanden zijn vaak prachtig gekleurd door deze dieren.

 

Wetenschappelijk

Stam: Arthropoda (Geleedpotigen)
Onderstam: Crustacea (Kreeftachtigen)
Klasse: Malacostraca
Orde: Decapoda (Tienpotigen)
Superfamilie: Grapsoidea
Familie: Grapsidae
Geslacht: Grapsus
Soort: grapsus grapsus

Onderwerpen #Arhropoda #Crustacea #Decapoda #Galapagos #Galapagos 2007 #Geleedpotigen #Grapsidae #Grapsoidea #Krap #Kreeftachtigen #Malacostraca #Tienpotigen