Roodsnavelkeerkringvogel

Kenmerken

De Roodsnavelkeerkringvogel is een sierlijke vogel welke bijna volledig wit is. Hij heeft een oranje-rode snavel. De staart bestaat uit 2 lange veren. Hij heeft zwarte streepjes op de rug en de uiteinde van de vleugels zijn op de bovenkant ook zwart. Hij heeft een zwarte oogstreep.

Biotoop

Deze vogel nestelt op de klifwanden van de eilanden.

Voorkomen

Ze komen op bijna alle onbewoonde eilanden voor. Het beste zijn ze te zien voor de kust van de eilanden: Genovesa, South Plaza, Espanola en North Seymour.

Voedsel

De Roodsnavelkeerkringvogel vangt zijn vis door in het water te duiken. Hij leeft van haring en makreel.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Phaethontiformes
Familie: Phaethontidae (Keerkringvogels)
Geslacht: Phaethon
Soort: Phaethon aethereus

Ondersoorten

P.a. mesonauta: de oostelijke Grote Oceaan, Caraïbische Zee en de oostelijke Atlantische Oceaan.
P.a. aethereus: de zuidelijk Atlantische Oceaan.
P.a. indicus: Rode Zee, Golf van Aden en de Perzische Golf.

Onderwerpen #Cuajonc bec-roig #Faeton białosterny #faeton červenozobý #Fetonte beccorosso #Galapagos #Galapagos 2007 #Grahasti tropik #Keerkringvogel #Keerkringvogels #Kırmızı gagalı tropikkuşu #Melspíra #Phaethon #Phaethontidae #Phaethontiformes #Phaéton à bec rouge #Rabijunco Etéreo #Rabixunco #Rabo-de-palha #Raudonsnapis faetonas #Rödnäbbad tropikfågel #Roodsnavelkeerkringvogel #RooibekpylstertRed-billed Tropicbird #Rotschnabel-Tropikvogel #Rødnebbtropikkfugl #Rødnæbbet Tropikfugl #Sarkanknābja faetons #suomutropiikkilintu #viir-troopikalind #Vöröscsőrű trópusimadár #Красноклювый фаэтон #Фаетон #פתון ים-סוף #رئيس البحر أحمر المنقار #نوک‌سرخ دریایی #アカハシネッタイチョウ #红嘴鹲