klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Roodsnavelkeerkringvogel is een sierlijke vogel welke bijna volledig wit is. Hij heeft een oranje-rode snavel. De staart bestaat uit 2 lange veren. Hij heeft zwarte streepjes op de rug en de uiteinde van de vleugels zijn op de bovenkant ook zwart. Hij heeft een zwarte oogstreep.

Biotoop:

Deze vogel nestelt op de klifwanden van de eilanden.

Voorkomen:

Ze komen op bijna alle onbewoonde eilanden voor. Het beste zijn ze te zien voor de kust van de eilanden: Genovesa, South Plaza, Espanola en North Seymour.

Voedsel:

De Roodsnavelkeerkringvogel vangt zijn vis door in het water te duiken. Hij leeft van haring en makreel.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Phaethontiformes
Familie: Phaethontidae (Keerkringvogels)
Geslacht: Phaethon
Soort: Phaethon aethereus

Ondersoorten

P.a. mesonauta: de oostelijke Grote Oceaan, Caraïbische Zee en de oostelijke Atlantische Oceaan.
P.a. aethereus: de zuidelijk Atlantische Oceaan.
P.a. indicus: Rode Zee, Golf van Aden en de Perzische Golf.

 

Onderwerpen #Cuajonc bec-roig #Faeton białosterny #faeton červenozobý #Fetonte beccorosso #Galapagos #Galapagos 2007 #Grahasti tropik #Keerkringvogel #Keerkringvogels #Kırmızı gagalı tropikkuşu #Melspíra #Phaethon #Phaethontidae #Phaethontiformes #Phaéton à bec rouge #Rabijunco Etéreo #Rabixunco #Rabo-de-palha #Raudonsnapis faetonas #Rödnäbbad tropikfågel #Roodsnavelkeerkringvogel #RooibekpylstertRed-billed Tropicbird #Rotschnabel-Tropikvogel #Rødnebbtropikkfugl #Rødnæbbet Tropikfugl #Sarkanknābja faetons #suomutropiikkilintu #viir-troopikalind #Vöröscsőrű trópusimadár #Красноклювый фаэтон #Фаетон #פתון ים-סוף #رئيس البحر أحمر المنقار #نوک‌سرخ دریایی #アカハシネッタイチョウ #红嘴鹲